Megtámadták az ENSZ egyik afrikai épületét, sokan meghaltak

Vágólapra másolva!
Megtámadta az anti-Balaka keresztény milícia az ENSZ Közép-afrikai Békefenntartó Missziójának egyik bázisát a Közép-afrikai Köztársaság szívében fekvő Tagbara településnél, a több órás tűzpárbajban a misszió mauritániai kontingense 33 lázadót megölt, egy kéksisakos meghalt, 11 megsebesült - közölte szerdán a mauritániai hadsereg.
Vágólapra másolva!

A mauritániai fegyveres erők közleményükben megerősítették, hogy a halott és sebesült kéksisakosok mindegyike mauritániai.

A mauritániai hadsereg beszámolója szerint a tűzpárbaj az után tört ki, hogy a mauritániai fegyveres egység

menedéket nyújtott olyan civileknek, akik az anti-Balaka üldöztetése elől menekültek.

A MINUSCA soraiban több mint 700 mauritániai katona teljesít szolgálatot.

A Közép-afrikai Köztársaságban azóta tart a mostani konfliktus, hogy a korábbi Seleka lázadószervezet tagjai 2013-ban megbuktatták Francois Bozizét, az ország keresztény elnökét, a keresztény milíciák fegyveresei pedig

válaszul megtámadták az országban élő muszlim közösséget.

A korábbi francia gyarmatból 1958-ban önállóvá vált Közép-afrikai Köztársaság politikai rendszere ingatag az etnikai feszültségek miatt. A 4,6 milliós ország gyémántban gazdag, mégis a legszegényebbek között van a világon. Az ENSZ korábbi adatai szerint a polgárháború miatt mintegy 1,5 millió ember szenved tartós élelmiszerhiányban.