Parlamenti vizsgálóbizottságot állítottak fel Soros szervezete ellen Izraelben

netenjahu
Vágólapra másolva!
Benjamin Netanjahu azzal vádolta meg a Soros György által pénzelt  Új Alapítvány Izraelért nevű szervezetet, hogy Ruanda kormánya miattuk mondta le az afrikaiak befogadását ígérő egyezséget - írja a Ynetnews.com. Az izraeli kormányfő parlamenti vizsgálóbizottság felállítását sürgette a szervezet ellen többek között azért, mert szerinte az alapítvány legfőbb célja, hogy megszüntesse Izrael zsidó jellegét. A milliárdos üzletember Izraelben is igyekszik befolyását kiterjeszteni.
Vágólapra másolva!

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök kedden a Soros Györgyhöz köthető Új Alapítvány Izraelért (ÚAI) nevű szervezetet azzal vádolta, hogy Ruanda kormánya miattuk mondta le az afrikaiak befogadását ígérő egyezséget – írja a Ynetnews.com. Az izraeli kormányfő azt állította, hogy az ÚAI európai államokon keresztül győzte meg az afrikai országot, tagadja meg az Izraelből „kiutasítani tervezett" afrikai migránsok befogadását.

Az izraeli miniszterelnök felszólította David Amsalem-t, a kormánykoalíció elnökét, hozzon létre egy parlamenti bizottságot a Új Alapítvány Izraelért kivizsgálására.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök felszólította David Amsalem-t, a kormánykoalíció elnökét, hozzon létre egy parlamenti bizottságot a Soros György által pénzelt Új Alapítvány Izraelért kivizsgálására Forrás: --

Közösségi oldalán Netanjahu kijelentette: „Az alapítvány veszélyezteti Izrael biztonságát és jövőjét zsidó államként." A politikus korábbi álláspontját megismételve azt mondta, hogy az ÚIF-nek a székhelye az Egyesült Államokban van, és az alapítvány egy olyan nem kormányzati szervezet, amelyet „külföldi kormányok és az Izraelhez ellenségesen viszonyuló személyek, például Soros György finanszíroznak." Netanjahu azt írta továbbá az alapítvánnyal kapcsolatban:

az alapítvány legfőbb célja, hogy megszüntesse Izrael zsidó jellegét.

„Az alapítvány évtizedek óta támogat anticionista és pro-palesztin szervezeteket” – tette hozzá az izraeli miniszterelnök. Végül kiemelte, nem tud egyetlen egy olyan nyugati demokráciát, és különösen nem az Egyesült Államokat, amelyik ilyen hosszú ideje tolerálja a külföldi országok által finanszírozott tevékenységet, ahogy az már évtizedek óta Izraelben történik.

A The Jerusalem Post arról írt, hogy az Új Alapítvány Izraelért 2002 és 2015 között 837.500 dollárt kapott Soros György alapítványától, a Nyílt Társadalom Alapítványoktól.

A Soros-közeli szervezet tagad

Az ÚIF tagadta, és hazugságnak értékelte Netanjahu állításait, és a Facebook-oldalukon azt írták, hogy nem befolyásolták Ruanda döntését.