Elképesztő állapotok uralkodnak Nagy-Britanniában, amit végre hivatalosan is elismertek a hatóságok. Eddig hallgattak arról, amiről minden brit tudott, aki velük, köztük él, hogy a muszlim migránsok erőszakos bűnözők. A Scotland Yard felmérése a bizonyíték arra, hogy a migránsok bandákba verődve követnek el fegyveres vagy késes bűncselekményeket. Az angol börtönök már tele vannak velük. Emellett az is kiderült, hogy azok a migránsok, akik a hazájukban erőszakkal szembesültek, nagyon rossz hatással vannak a brit fiatalokra - írta meg az Evening Standard.

A brit kriminológusok régóta mondogatják, hogy a Nagy-Britanniába érkezett migráns fiatalok nem tudnak beilleszkedni, új életet kezdeni, de a brit hatóságok eddig úgy tettek, mintha meg sem hallanák, nehogy rájuk süssék a rasszizmus vádját. Egészen mostanáig hallgattak arról, hogy mennyi bűncselekményt követnek el migránsok. Elsősorban fegyveres és késes támadásokról van szó. 

A letartóztatott bűnözők nagy része migráns

Forrás: Getty Images/Christopher Furlong

A Scotland Yard legfrissebb jelentése viszont hivatalosan is elismeri, hogy a fegyveres erőszak miatt letartóztatott

bandatagok "jelentős része" illegális bevándorló.

A fiatal migránsok ugyanis előszeretettel verődnek bandákba, amelyből 171-et számoltak össze Angliában. A felmérésből az is kiderül, hogy a háború sújtotta országokból származó migránsok a felelősek a helyi bandaerőszak megerősödéséért, ráadásul egyre több traumatizált migráns fiatal érkezik a szigetországba, és emiatt a bandák is egyre erőszakosabbak. Ezeket a csoportokat ugyanis éppen azok a fiatalok teszik erőszakosabbá, akiknek a hazájában az erőszak természetes eszköz a túlélésben.

Az erőszakos migránsok pedig a brit fiatalokra is rossz hatással vannak. 

Könyörtelen gyilkosok a migránsok

Bár a Scotland Yard konkrét ügyeket nem sorol fel, az Evening Standard megemlíti a Kongóból származó Roberto Malasi-ügyét, akit idén ítéltek el amiatt, mert 15 napon belül 2 védtelen brit nőt is megtámadott és meggyilkolt. Egyiküket fejbe lőtte, miközben a nő csecsemőkorú unokahúgát tartotta a kezében, a másikat pedig számtalanszor megszurkálta, amikor kiszállt egy autóból.

Egy másik migráns, a 19 éves, szomáliai származású Yusuf Jama ügyére is mindenki emlékszik Angliában. Ő gyilkolt meg egy rendőrnőt, Sharon Beshenivszkijt.

Amikor Yusuf bátyja, Mustaf is gyanúsított lett az erőszakos gyilkossági ügyben, Mustaf elmenekült. A gyilkos migráns üldözésénél gyakorlatilag filmbe illő jelenet játszódott le, amikor Mustaf, nyomában a rendőrséggel, egy fátyollal nőnek álcázta magát, és Szomáliáig meg sem állt.

A testvéreknek megengedték, hogy Nagy-Britanniában maradjanak, mert hazájuk nem biztonságos" - fogalmaz a brit újság.

Hadúrkultúrákból jönnek a migránsok

15, 16, 17 és 18 éveseket importálunk olyan országokból, ahol anarchista hadúrkultúra uralkodik, amelyben napi rutin, hogy késeket és fegyvereket szállítanak"

- mondta David Green, a Civitas think tank, a civil társadalmat tanulmányozó intézet igazgatója a brit újságnak.

Yusuf Jama gyilkolt új hazájában, amelyik befogadta őtForrás: AFP/West Yorkshire Police Handout

Bár a bandatagok 90 százaléka férfi, a felmérésből kiderül, hogy

három migráns nőkből álló banda

is működik Nagy-Britanniában. Emellett a nőket, akik nem számítanak a migránsoknál embereknek, szívesen felajánlják testvéreik és partnereik számára, hogy azok kedvükre "használják" őket.