Hullarészegen, késsel a zsebében ment be a révkomáromi bankba

2018.04.06. 17:00

Péntek délután egy részeg férfi, miután nem tudott készpénzt felvenni egy révkomáromi bankautomatából, bement a fiókba reklamálni. Mivel ott közben a zsebéből elővett egy kést is, kihívták rá a rendőröket. Most bankrablási kísérlet miatt akár 12 év börtönt is kaphat - számolt be a Bumm.sk hírportál.

Az 53 éves férfi valószínűleg annyira részeg volt, hogy képtelen volt kezelni a bankautomatát.

Miután bebotorkált a bankfiókba reklamálni, ott a zsebeiből többek között előkotort egy körülbelül 10 centiméteres pengéjű kést is, miközben a banki alkalmazottól 50 eurót követelt.

A tajt részeg férfi a zsebéből elővett egy kést is, így most bankrablással gyanúsítják (képünk illusztráció)Forrás:Police.hu

Ekkor léptek közbe a bank biztonsági őrei, akik ártalmatlanították a férfit, és kihívták rá a rendőrséget.

A gyanús férfi leheletéből 3,08 ezreléknyi véralkoholszintet mutatott ki a szonda. A férfit azonnal őrizetbe vették a rendőrök

- nyilatkozta a szlovákiai hírportálnak Renáta Čuháková, nyitrai kerületi rendőrségi szóvivő.

A férfi ellen, akit csak az után tudnak kihallgatni, hogy kijózanodott, a szlovák rendőrség bankrablási kísérlet ügyében indított büntetőeljárást.

Fegyveres bankrablás bűntette miatt a szlovák törvénykönyv szerint a férfit héttől tizenkét évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik.