Miközben a brit fővárosban a főleg migránsok által elkövetett utcai erőszak ellen tiltakoztak, addig hat embert megkéseltek. London baloldali, pakisztáni származású főpolgármestere nem hajlandó foglalkozni a bűnözés jelentette kihívással. 

A tüntetők a kelet-londoni Hackney Central megállónál gyülekeztek, hogy kifejezzék elégedetlenségüket az egyre inkább tarthatatlanná váló közbiztonság miatt - írja a The Independent.

Helyszínelés az egyik késes támadás utánForrás: Getty Images/Christopher Furlong

Felszólították London muszlim főpolgármesterét, a pakisztáni származású munkáspárti Sadiq Khant, hogy hozzon az önkormányzat intézkedéseket a nagyrészt migránsokhoz kapcsolódó bűncselekmények számának a csökkentése érdekében.Sadiq Khan arról vált hírhedté, hogy a megválasztása óta nem hajlandó foglalkozni a bűnözés problémáival,  és emiatt ez utóbbi másfél évben radikálisan megnőtt a bűncselekmények száma.

Sadiq Khan 2016 májusa óta London főpolgármestere.Forrás: AFP/Leon Neal

Különösen a gyilkosságok magas száma és a nyílt utcai erőszakok jelentenek hatalmas problémát.

Amíg a londoniak tiltakoztak ezek ellen, közben másfél óra alatt hat késes támadásra került sor.A brit főváros Mile End nevű kerületből három tizenéves fiút kellett kórházba szállítani szúrt sebek miatt.

Egy órával később Newham negyedből két fiút vittek a sürgősségire szintén késes támadás következtében.

Pár perc múlva East India Docksban is megkéseltek egy 15 éves tinédzsert.

2018 februárjáig egyébként a gyilkosságok száma terén New York vezette a negatív statisztikát globális szinten, azóta az első helyet átvette London.

A legutóbbi, 2011-es népszámlálás adatai szerint London lakosságának csupán a 44,9%-a brit nemzetiségű, a többi migráns hátterű. 

A demográfiai tendenciák változásával magyarázható a pakisztáni főpolgármester megválasztása és a magas bűnözési ráta.