Nicholas Dupont-Aignan, francia konzervatív képviselő azért kapott 5000 eurós büntetést, mert kimondta az igazat a baloldal migrációs politikájáról.

A politikus korábban Párizs egyik elővárosának, Yerresnek volt a polgármestere, majd 1997-től képviselő a francia Nemzetgyűlésben.

2008-ig tagja volt a Republikánusok nevű legnagyobb jobbközép pártnak, majd saját konzervatív politikai formációt alapított - írja a Breitbart a Le Figaro című francia lapra hivatkozva.

Debout la France, francia parlamenti képviselőForrás: AFP/Joel Saget

Dupont-Aignan a tavalyi államelnök választáson a bevándorlásellenes Marine Le Pent támogatta, és a Nemzeti Front egyik kampányrendezvényén 2017. január 17-én azt mondta, hogy: a szocialisták a csökkenő születésszámot a migránsinvázióval kívánják kompenzálni.A migránsinvázióról szóló kijelentése nagy port kavart, aminek következtében elkezdte vizsgálni az ügyet a Rasszizmus és Antiszemitizmus Elleni Liga, amely most megállapította, hogy a politikus beszéde diszkriminatív és gyűlöletkeltő volt. A mentelmi jogát is felfüggesztették a képviselőnek, mert kimondta az igazat a migránsokról és a baloldal tevékenységéről. 
Egy párizsi bíróság 5000 eurós pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.Dupont-Aignan ügyvédje szerint az ítélet támadás a szólás-, és véleménynyilvánítási szabadság ellen.