Konkrétan megszorongatták az iráni jegybank elnökét

Vágólapra másolva!
Kisebb csetepaté tört ki kedden az iráni parlamentben: éppen az iráni jegybank vezetője beszélt arról, hogy miért csökkent mintegy 40 százalékkal az iráni rial értéke az amerikai dollárral szemben az utóbbi hetekben, amikor képviselők egy csoportja félbeszakította a beszédét, és odarontott a pódiumhoz.
Vágólapra másolva!

A Tasznim hírügynökség beszámolója szerint néhány törvényhozó meg is szorongatta Valiollah Szeif jegybankelnököt, míg a parlamenti biztonsági őrök igyekeztek helyreállítani a rendet. A híradások szerint egyelőre nem világos, hogy pontosan mi váltotta ki a Szeifre támadó képviselők felháborodását.

Az iráni jegybank elnöke azért szólalt fel a parlamentben, hogy elmagyarázza a törvényhozóknak, miért erősödött az amerikai dollár értéke csaknem 40 százalékkal az iráni riallal szemben a feketepiacon az utóbbi hat hétben. A csetepaté után Szeif először dühösen el akarta hagyni a termet, de végül Ali Laridzsáni házelnök rábeszélte, hogy maradjon, és mondja végig a beszédét.

Haszan Róháni iráni elnök és a jegybank vezetője számos bírálatot kapott az utóbbi időben az iráni fizetőeszköz értékének csökkenése és az azzal összefüggő gazdasági válság miatt.