Bemutatjuk Soros emberét, a francia Gulyás Mártont

Samy Debah
Vágólapra másolva!
Az ellenzék vasárnapi katasztrofális veresége után Soros György magyarországi embere, Gulyás Márton azonnal mozgolódni kezdett. Van feladata, ez eléggé látszik. Kapott Sorostól, Soros szervezeteitől. Több írásban is foglalkoztunk Gulyás személyiségével. Nem véletlenül: Gulyás egy tipikus Soros-kitartott. Olyan, akit könnyen lehet mozgatni, mert számára minden a szereplés, az, hogy tévéstúdiókba járkálhasson, hogy személyiségzavaros riporterek arról kérdezzék ezt a tanulatlan embert, hogy mit gondol a világról, vagy hogy mit reggelizett. Ezekért a mondatokért tudja Soros fanatizálni. A szereplés lehetőségéért. Hiszen Gulyás korábban a művészi álmokkal megáldott, megvert emberek hagyományos útját képtelen volt végigjárni. Ott megbukott. Gyorsan elzavarták a Színház- és Filmművészeti Főiskoláról, nem lehetett rendező. Annyi köze maradt a művészetekhez, hogy meg tudta zavarni a világhírű balettművész, Markó Iván balettpremierjén - a tapsrendet. De nézzük meg Gulyás franciaországi párját. Egy másodgenerációs migránst, egy terroristákkal barátkozó, állandóan izgő-mozgó provokátort. Úgy hívják, Samy Debah.
Vágólapra másolva!

Van egy francia muszlimbarát szervezet. CCIF a neve, ez egy rövidítés, és ha feloldjuk a betűk mögött rejlő tartalmat, nagyjából úgy lehetne fordítani, hogy a francia muszlimgyűlölők ellen harcoló szövetség. Már a cím is provokatív. Franciaországban nem muszlimgyűlölet van, nem általában gyűlölik őket, hanem harcol a francia társadalom normális része a terrorista, dzsihadista, bűnöző muszlimok ellen. A CCIF egyik fő támogatója - ki más is lehetne - Soros György.

A CCIF vezetője Samy Debah. Negyvenes évei közepén járó, másodgenerációs migráns, aki Párizs egyik legrosszabb elővárosában nőtt fel. Nagy álmokkal indult az életben, egyetemi katedra, történelmi esszék, világhírnév - ebből semmi nem lett. Bár még rádió- és tévéinterjúkban is szívesen álmodozik arról, hogy mondjuk muszlim Luc Ferryként vagy Alain Finkielkrautként a gondolatait idézik majd a filozófiatankönyvek, valójában egy hétköznapi provokátor. Középiskolai tanár és mozgalmár, szervezetét Soros pénzeli.

Samy Debah Forrás: --

Samy Debah - Gulyás Mártonhoz hasonlóan - megszolgálja a támogatást. Éjjel-nappal szerepel, és szidja a francia embereket. Szerinte a franciák rasszisták, és a mindenkori francia állam tehet arról, hogy szerinte iszlámgyűlölet van az országban. Igaz, Samy Debah olyan ügyekből is megpróbál iszlámellenességet mutatni, amikben természetesen ilyesmiről szó sincs. Reims-ben néhány évvel ezelőtt fiatalok elloptak egy kábelt, és eladták. A kábel a helyi mecsetbe vitte az áramot. Samy Debah szerint súlyos muszlimgyűlölő akcióról volt szó.

A nagyhangú, minden médiumba azonnal berohanó, ott rengeteget locsogó Samy Debah tüntetni is szeret persze. Mint tudós (ne felejtsük el, Franciaországban a sikeres társadalomtudósok is népszerű közszereplők, egyfajta értelmiségi sztárok) megbukott, nem lett professzor, esszéiért nem indított háborút egymással a Flammarion és Gallimard, a TF1 sem hívja meg irodalmi vitaműsorokba. Maradt a sorosista szereplés, a provokáció.

A CCIF egyébként fő feladatának - talán ismerős - az érzékenyítést tartja. Hivatalosan is így nevezik ők (sensibilisation) azt a folyamatot, amikor a többségi társadalommal próbálják megkedveltetni a muszlim embereket, a muszlim kultúrát. Feladatuk, hogy megszállják a közösségi médiát is. Egyik ismert akciójuk pedig az volt, hogy követelték, hogy a félelmet keltő női fürdőruhát, a burkinit hordhassák a muszlim nők a francia tengerpartokon.

Samy Debah Forrás: --

És hát természetesen fontos feladatuk, céljuk a migráció támogatása, de hát ezt nem is kell külön mondanunk.

Samy Debah közeli barátja az a Taraq Ramadan, aki szintén tele van dzsihadista, terroristagyanús barátokkal, és aki éppen börtönben van. Nem, nem szalafista tevékenysége vagy dzsihadista mondatai miatt, nem. Sokkal prózaibb oka van. A magát szentéletűnek mondó prédikátor és írószerűség megerőszakolt három nőt.

Samy Debah egyébként a francia politikusok többsége szerint egy terroristákhoz közeli felforgató, többen a belügyminiszterhez fordultak, hogy vizsgálja ki a tevékenységét. Samy Debah egyébként az egyik párizsi elővárosban megpróbált a 2017-es parlamenti választáson is indulni, de a helyi jelölttől kikapott.