Leromboltatná a migránsok gettóit egy svéd politikus

2018.04.13. 10:44

Jimmie Åkesson, a Svéd Demokraták nevű bevándorlásellenes párt elnöke azt javasolta, hogy rombolják le a migránsok által lakott külvárosi gettókat. A jobboldali politikai tömörülés a 34 év alattiak körében a legnépszerűbb párt most az országban.

A svéd hazafiak dán mintára tüntetnék el a magas bűnözési rátáról és a rendkívül rossz közbiztonsági állapotokról hírhedt negyedeket.

Mint ismeretes Dánia miniszterelnöke, Lars Løkke Rasmussen nemrég kezdeményezte a migránsok lakta gettók ledózerolását.

Jimmie ÅkessonForrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Åkesson szerint Svédországnak is ezt a modellt kellene átvennie - írja a Breitbart a politikusnak a Sveriges Rádiónak adott interjújára hivatkozva.

A Svéd Demokraták elnöke azon a véleményen van, hogy a kormány nem kellene több pénzt költsön a migránsok ellátására, hanem a problémát a gyökerénél kellene kezelnie.

Nemrég a bevándorlásellenes politikus azt javasolta, hogy a hadsereg bevetésével tegyenek rendet és garantálják a biztonságot a problémás negyedekben.

Migránsok tüntetnek a fővárosban, StockholmbanForrás: AFP/Anadolu Agency/Atila Altuntas

Svédországot jelenleg egy erősen bevándorláspárti szociáldemokrata-zöld kormánykoalíció vezeti, amely a migráns hátterű, állampolgárságot kapott szavazóknak köszönheti a többségét, így teljesen valószínűtlen, hogy fellépne velük szemben.

Erre már csak azért sincs esély, mert szeptemberben parlamenti választások lesznek, és szükség van a migránsok szavazataira, mivel a svédekre támaszkodva nem tudnák folytatni a kormányzást.

A 18-34 év közöttiek körében a legnépszerűbb párt a Svéd Demokraták, de a bevándorló szavazók miatt az áttörésük idén is valószínűleg el fog maradni.