A szír migráns egyszerűen bement az ukrán nő malmői hotelszobájába, kegyetlenül megverte, majd kés szegezett a nő torkához, hogy megszerezze a pénzét. A szír férfit a bíróság két év börtönbüntetésre ítélte. Ki is utasítják Svédországból.

A brutális rablás még 2016. novemberében történt. Az ukrán nő a malmői Hotel Scandic St. Jörgen szobájában volt, amikor kopogtatott valaki az ajtaján – írja a Les Observateurs című francia nyelvű svájci lap.

Malmö városaForrás: AFP

A turista azt hitte, hogy a szálloda személyzete az, ezért kinyitotta az ajtót.

A migráns ekkor kést szegezett a nő nyakához, és követelte, hogy adja át neki a pénzét. Közben a migráns ütötte is a nő fejét és arcát.

Végül átadott neki 1500 svéd koronát, a migráns pedig kirohant a szobából.A nő nyomban felhívta a recepciót, akik elfogták az épp menekülni akaró férfit.

A tettesről kiderült, hogy 2016 áprilisában érkezett Szíriából, menekültnek mondta magát, és ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkezett Svédországban.

A migránst csak most ítélték el, két év letöltendő börtönbüntetést kapott és 19 800 svéd korona, valamint 13 000 ukrán hrivnya megfizetésére kötelezték.

Miután leüli a büntetését, kiutasítják Svédországból.