Kurd migráns antifasiszták Molotov-koktélokat dobtak egy török mecsetre Németországban

Nach dem Brandanschlag auf das vom Türkisch-Islamischen Kulturzentrum als Moschee genutzte Gebäude in der Kasseler Nordstadt hat die Polizei nun Aufzeichnungen aus einer Überwachungskamera veröffentlicht und hofft auf Hinweise.
WATCH: Alt-Left Antifa Admit to Turkish Mosque Firebombing
Vágólapra másolva!
A németországi Kasel városában kurd migráns antifasiszták Molotov-koktélokkal dobáltak meg egy török mecsetet. A szélsőbaloldali agitátorok most elismerték a tettüket.
Vágólapra másolva!

A bűncselekményre március 25-én este került sor.

Ahogy az a biztonsági kamera alapján végigkövethető, négy személy – a német törvények értelmében jogsértő módon – eltakarta az arcát, majd

Molotov-koktélokkal dobálta meg a Török Iszlám Kulturális Központ által működtetett mecsetet

- írja a Breitbart.

A kultikus hely ezt követően kigyulladt.

A gyanúsítottak most ismerték el, hogy ők voltak a támadók.

Elmondásuk alapján

tagjai a szélsőbaloldali, erőszakos jellegű fellépéseiről ismert Antifasiszta Akciónak, amely része a terrorcselekményektől sem visszariadó Nemzetközi Antifa Mozgalomnak.

A támadók kurd hátterű migránsok, akik azzal igazolták a mecset felgyújtását, hogy az épületet működtető kulturális szervezet a török nacionalizmust képviseli, és

támogatja Recep Erdogan elnök szíriai Kurdisztánban folyó fegyveres akcióit.

Amióta Törökország hadserege elfoglalta a kurdok lakta Afrín városát, azóta megszaporodtak Németországban a törökök és a kurdok közötti összecsapások.

Az utóbbiakat a szélsőbaloldali antifasiszták is támogatják, akik

felgyújtották a G20 vezetőinek csúcstalálkozója alatt Hamburgot, és ma este Budapesten készülnek hasonló erőszakos akcióra.