Testkamerás videó a késes támadásról

Vágólapra másolva!
A dél-walesi Gwentben két méretes konyhakéssel hadonászó részeghez hívták ki a rendőröket. Hol a rendőröket fenyegette, hol öngyilkosságra utaló mozdulatokat tett. Mivel az elektromos sokkoló sem fékezte meg, a rendőrök lélekjelenléte és testi ereje hozott megoldást: egyikük testkamerája mindent rögzített.
Vágólapra másolva!

Az incidens még 2017 októberében történt, a gwenti rendőrség kedden jelentette meg a felvételt, miután az elkövetőt, a 36 éves Tony Buttigieget négy év börtönbüntetésre ítélték. Az eseményeket Rhydian Jones rendőr testkamerája rögzítette. Miután riasztást kaptak, hogy egy részeg férfi két konyhakéssel randalírozik, a kiérkező rendőrök először egy üvegajtón keresztül próbálták megnyugtatni. A tárgyalási kísérlet sikertelensége után elektromos sokkolót használtak, de az egész egyszerűen nem ütötte ki Tony Buttigieget.

Nem maradt más hátra, minthogy a rendőrök vállalják a közelharcot,

és ketten leteperik a rájuk támadó férfit és némi dulakodás után elveszik tőle mindkét kést, majd megbilincselik.

Tony Buttigieg két konyhakéssel Forrás: Gwenti rendőrség

A Fox News beszámolója szerint Nick Wilkie főfelügyelő elmondta, hogy szerencsére sérülés nem történt, de ennek ellenére ez egy súlyos eset volt, amely megmutatja, hogy a rendőrök mekkora kockázatot vállalnak nap mint nap kötelességük teljesítése közben. Hogy nem történt komolyabb baj, az az intézkedő rendőrök szakmai felkészültségének és személyes bátorságának volt köszönhető.