Egy svéd szocialista EP-képviselő betiltaná a migrációt kritizáló pártokat

Soraya Post
Swedish parliamentarian Soraya Post (R) gives a statement after an European Parliament Sub-Committee for Human Rights delegation visited detained Philippine Senator Leila De Lima at the PNP headquarters in Manila on July 19, 2017. An European Parliament delegation on July 19 visited Senator Leila de Lima in her detention facility. DeLima, the highest-profile critic of Philippine President Rodrigo Duterte's brutal drug war, was arrested February 24, 2017 on charges supporters said were meant to silence her. / AFP PHOTO / NOEL CELIS
Vágólapra másolva!
Soraya Post, a Svéd Szociáldemokrata Párt politikusa, jelenlegi európai parlamenti képviselő szerint be kellene tiltani a migrációt kritizáló politikai pártokat és civil szervezeteket az EU valamennyi tagállamában.
Vágólapra másolva!

Európa Tanács Rasszizmus és Intolerancia elleni Európai Bizottsága (ECRI) a közelmúltban bemutatta a Svédországról szóló legújabb jelentését.

Soraya Post, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége EP-frakció politikusa Forrás: AFP/Noel Celis

Az ECRI a Soros-birodalom egyik oszlopos tagjának, az Amnesty International-nek (AI) a rendkívül elfogult anyagára hivatkozik.

Az Amnesty szerint a skandináv államban az utóbbi időszakban rémisztően megnőtt az idegenellenesség és a rasszizmus - közölte a 888.hu.

Arról természetesen nem ír a jelentés, hogy

a xenofób és antiszemita jellegű bűncselekmények száma elsősorban a Svédországban lévő illegális migránsoknak „köszönhetően" nőtt meg.

Soraya Post erre úgy reagált, hogy véleménye alapján az EU-ban a migránsok, a muzulmánok, illetve minden színes bőrű ember, így a romák is fasiszta támadásoknak vannak kitéve a nem baloldali politikai erők részéről, ezért az ilyen

A svéd feminista politikusnő szerint hiányoznak azok a jogszabályok az EU-ban, amelyek büntetéssel sújtanák a közösség elleni rasszizmusért felelős csoportoknak, pártoknak az alapítását vagy működtetését.

Mindezek ellenére a szoci EP-képviselő a jelenlegi uniós jogi környezetben is lát esélyt arra, hogy az általa nemkívánatosnak tekintett, bevándorlásellenes, illvetve hazafias pártok és civil szervezetek betiltásra kerüljenek.

Forrás: Origo

Ennek eszköze pedig az a 2008/913/IB tanácsi kerethatározat lehetne, amely arról rendelkezik a 6. cikkelyében, hogy az egyes tagállamok átmeneti vagy végleges eltiltással és bírósági határozatokkal is

szüneteltethetik szervezetek és pártok működését a rasszizmus és a gyűlöletbűnözés elleni harc érdekében.

Soraya Post ezután több svéd sajtóorgánumban is közölte, hogy szerinte

be kellene tiltani a migrációt kritizáló politikai pártokat és civil szervezeteket az EU valamennyi tagállamában.

A szabad politikai véleménynyilvánítás lábbal tiprását először hazájában kezdené, ott betiltaná még a szeptemberi parlamenti választások előtt a Svéd Demokraták (SD), valamint az Alternatíva Svédországnak (AD) nevű bevándorlásellenes pártokat.

A migrációt kritizáló politikai szervezeteknek a felmérések alapján akár többségük is lehetne a svéd parlamentben.

A 34 év alattiak körében a Svéd Demokraták (SD) számítanak a legnépszerűbbnek.

Svédországot jelenleg egy erősen bevándorláspárti szociáldemokrata-zöld kormánykoalíció vezeti, amely

a migráns hátterű, állampolgárságot kapott szavazóknak köszönheti a többségét.

Ha 2014-es parlamenti választásokon kizárólag a született svédek szavazhattak volna, akkor a jobboldal kapott volna többséget.