Egy afgán migráns szerint Nagy-Britanniában ugyanolyan rossz a helyzet, mint hazájában

2018.04.17. 15:02

A tarthatatlan közbiztonsági állapotok és a magas bűnözési ráta miatt sok migráns azon gondolkodik, hogy elhagyja a brit fővárost. London pakisztáni származású, muszlim főpolgármestere szerint persze minden rendben van.

A brit fővárosban csak a múlt hónapban 60 ember vesztette életét fegyveres összetűzés, késelés vagy savas támadás miatt.

London legveszélyesebb negyede, Luton.Forrás: AFP/Adrian Dennis

Dr. Mark Griffiths, londoni sebész főorvos szerint mostanra már annyi kiskorú gyermeket és tinédzsert szállítanak a fővárosi kórházakba szúrt és/vagy lőtt sérülésekkel, hogy a katonaságot megjárt kollégái arra panaszkodnak: olyan állapotok vannak az ellátótermekben, mintha az afganisztáni támaszpontjukon, a Camp Bastionban ügyelnének – írja a 888.hu az Essex Live című helyi lap információira hivatkozva.

London egyik külvárosában élő afgán származású migráns azt nyilatkozta, hogy azért jöttem ide, mert otthon nap mint nap az életemet féltettem, de itt Angliában, ugyanezt kell átélnem. Felmerül bennem a kérdés, miért vagyok akkor itt? Itt ugyanolyan rossz, mint Afganisztánban.Nemrég gyilkosságok számát tekintve a brit főváros megelőzte New Yorkot, így világszinten is átvette a vezetést ebben a bűncselekmény kategóriában.

A pakisztáni származású, munkáspárti, muszlim vallású főpolgármester, Sadiq Khan szerint persze minden rendben van.

Ő nem hajlandó foglalkozni sem a bűnözés, sem a terrorizmus problémáival, az utóbbi véleménye alapján része egy nagyváros életének.