Migránsok gyújtogattak Franciaországban

2018.04.17. 16:23

Migránsok felgyújtottak 15 autót, és súlyosan megsebesítettek egy tisztet a franciaországi Toulouse-ban. A zavargások azt követően kezdődtek, hogy a rendőrség letartóztatott egy muszlim nőt, aki a francia törvényeket megsértve nikábot viselt, amivel teljesen eltakarta az arcát.

Vasárnap délután 17 órakor a toulouse-i rendőrség letartóztatott egy nikábot viselő muszlim nőt. A francia törvények értelmében ugyanis tilos eltakarni az arcot, aki pedig ezt megteszi, büntethető.

A kép illusztrációForrás: AFP/Anadolu Agency/Mustafa Sevgi

Az illető nem volt hajlandó azonosítani magát, és személyi igazolvány helyett egy gyenge fénymásolatot mutatott be - írja a Breitbart

A nő tiltakozott a letartóztatás ellen, és elkezdett hangosan rikácsolni.

Nemsokára nagyjából 30 migráns érkezett a helyszínre, akik megtámadták a rendőröket, és egyet közülük súlyosan megsebesítettek. Ezután felgyújtottak 15 autót. A hatóságok erősítést hívtak, majd a migránsok is egyre többen lettek, és megrohamozták a rendőrség épületét.

Végül könnygáz segítségével feloszlatták a tömeget.

A rendőrök szerint a nikáb viselése miatt letartóztatott muszlim nő és az utcai zavarságok között egyértelmű kapcsolat volt.