30 kilónyi kokaint szállított egy üdülőhajón a dögös drogcsempész

kokaincsempészet, Melina Roberge
Vágólapra másolva!
Egy fiatal kanadai nő egy üdülőhajón vitte magával a nem mindennapi drogszállítmányt. Két társával együtt közel száz kilót utaztattak.
Vágólapra másolva!

A nő rendszeresen posztolt fotókat Instagram oldalán a lélegzetelállító utazásairól.

21 millió dollár értékű szállítmányt vitt egy férfi és egy nő társával együtt

- írja a Fox News. Az ausztrál hatóságok fogták el őket.

A lány 100 ezer dollárt kapott volna a sikeres szállításért Forrás: Twitter

A 24 éves Melina Roberge most tudta meg a bíróságon, hogy minimum 4 év és 9 hónap börtön vár rá, de előfordulhat, hogy a maximális nyolcéves büntetést kell majd letöltenie.

A New York Post szerint leghamarabb 2021 májusában szabaduhat majd.

A lány a legfiatalabb a három drogcsempész közül, akik 95 kilónyi kokaint csempésztek az óceánjárón.

A BBC szerint az ausztrál hatóságok azt közölték, ezidáig ez volt a valaha volt legnagyobb szállítmány, amit hajón vagy repülőn találtak.

A lánynál 30 kilót találtak a 95-ből Forrás: Australian Border Force

Roberge állítólag 100 ezer dollárt keresett volna a csempészakcióért.

Az egyik ausztrál lap azt írja, a nő, aki korábban egy ékszerüzlet vezetett, elfogadott egy ingyen utat egy óceánjáróval 2016 júliusában. A hajó megállt Írországban, az Egyesült Államokban, Kanadában, Új-Zélandon és több dél-amerikai országban is, így például Kolumbiában és Peruban is.

A lány azt mondta Instagram függősége miatt vállalta az utat, hogy így minél több fotót oszthasson meg a héthetes trópusi útról.

A női társa a 30 éves Isabelle Lagace, volt pornósztár. Gyakran osztottak meg fotókat az út során, ahogy bikiniben pózolnak egy-egy trópusi háttér előtt.

A két nő első osztályú jegyekkel utazott, amik körülbelül félmillió forintba kerültek, de kaptak nagyjából 125 ezer forintnyi költőpénzt is.

Az üggyel megbízott bírőnő azt mondta, hogy értékeli, hogy Roberge megbánást mutatott.

A bíró azt is elmondta, hogy a nő szexuális kapcsolatot tartott fent a "támogatójával" és utitársával, aki egy jóval idősebb férfi volt.

A "támogató" állítólag elcsábította őt, és arra vette rá, hogy feküdjön le olyan férfiakkal, akiket éjszakai klubokban mutatott be neki. A lány így körülbelül 3 millió forintnyi összeget keresett magának Marokkóban.