Berlin migránsok által lakott negyedeiben folyamatosan zaklatják és gyakran meg is verik az arab gyerekek a német diáktársaikat, azért, mert ők nem muszlimok és disznóhúst esznek.

A berlini tanárok aggodalmukat fejezik ki amiatt, hogy a harmadik világbeli migránsok gyerekei az oktatási intézményekben terrorizálják a német diákokat - írja a Breitbart a Tagesspiegel című német lap információira hivatkozva.

A neve elhallgatását kérő, Schöneberg negyedbeli iskolába járó hetedikes fiú arról beszélt, hogy

csupán azért verik meg őt a muszlim osztálytársai, mert német.Saját bevallása alapján a török és arab fiúk „kurváknak" nevezik azokat a lány diáktársaikat, akik szerintük nem öltözködnek megfelelően.A német fiúkat néha „kutyáknak" hívják.

Ő már azon gondolkodik, hogy iskolát váltson.

A no-go zónaként ismert Neukölln egyik általános iskolájának az igazgatónője, Hildegard Greif-Gross, is hasonló problémákról beszélt.

Szerinte már az agressziót szül a bevándorló hátterű, muszlim diákok körében, ha egy keresztény osztálytársuk sonkát hoz magával uzsonnára, mivel az disznóhúsból van.A legrosszabb helyzetben azonban a zsidó származásúak vannak.

Egy 14 éves zsidó diákját, aki a szüleivel Nagy-Britanniából költözött Berlinbe közvetlenül azután vertek meg muszlim osztálytársai, hogy kiderült róla a származása.

Amíg a német oktatási rendszer nem foglalkozik ezzel a problémával, addig nem is lehet változásra számítani.