Egy indiai férfit, akit negyven éve eltűntnek hittek, újra találkozhatott családjával, mivel felismerték őt egy vírusként a neten végigsöprő Youtube-videóban.

A férfit testvére ismerte fel a videóban. A férfi még 26 évesen 1978-ban tűnt el, a családja évtizedekig nem hallott felőle - írja a BBC News.

Évtizedekig koldusként és napszámosként élt a férfiForrás: Mumbai Police

A család azt a videót látta, amiben a férfi a tőlük 3300 kilométerre lévő Mumbai városában hindi nyelven egy dalocskát énekel pénzért.

 A rendőrség segített felkutatni a most 66 éves, volt katonát, aki már vissza is repült családjához Manipur államba.

Nem hittem a szememnek, mikor az egyik unokatestvérem megmutatta a felvételt. Már nem reméltük, hogy valaha élve viszontlátjuk - mondta a férfi testvére az egyik helyi lapnak.

Az idős férfi nehéz körülmények között élt Mumbaiban. A család onnan jött rá, hogy a világ egyik legnépesebb városában találják a férfit, hogy a felvételt készítő utcai fotós odavalósi.

A fotós elmondta, hogy a férfi koldusként élt a városban, és pénzért régi hindi dalokat énekelt az embereknek. A rendőrség közölte, hogy egy helyi vasútállomáson találtak rá, és nagyon rossz állapotban volt.

Az idős férfi a hatóságoknak elmondta, hogy 1978-ban csatlakozott az india hadsereghez, pár hónappal házasságkötése után. Állítólag azért tette, mert boldogtalan volt. Azóta Mumbaiban élt, koldusként és napszámosként kereste meg a napi betevőjét.

A város rendőrsége Twitter oldalán egy poszttal ünnepelte a sikeres családegyesítést. Egy kis felújított házat készítettek elő neki a családja településén, így szerettei szomszédjában élhet ezután.