Salah Abdeslam egy a sok ezer terrorista közül, aki a migrációval jutott Európába

2018.04.23. 17:46

A hatóságok szerint Abdeslam volt a főszervezője a 2015. november 13-i párizsi terrortámadásoknak, Belgiumban azonban most egy másik ügyben, gyilkossági kísérlet és tiltott fegyvertartás miatt kellett bíróság elé állnia.

Puskás Imre szerint az ítélet szükségszerű, de messze nem elég az Európát sújtó terrorizmus ellen.

Salah AbdeslamForrás: AFP/Dsk

A Fidesz szóvivője azt mondta, Salah Abdeslam Budapesten is járt, a Keleti pályaudvarnál, mielőtt elkövette Párizsban a terrortámadásokat, amelyekben 130 ember halt meg.

A migráció végleg megváltoztatta Európa biztonsági helyzetét, állandósult a terrorveszély, terrortámadások történtek, és ahová migránsokat telepítettek, ott megszűnt a mindennapok biztonsága is

- mondta.

Puskás Imre szerint minden országban, amelyben jelentős számban élnek migránsok - így például Svédországban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban -, radikálisan romlott a biztonsági helyzet.

A magyarok döntöttek, nem akarják, hogy Magyarországot bevándorlóországgá változtassák, és nem akarják, hogy lemondjunk a biztonságról

– mondta szóvivő, majd hozzátette: „Ezért mi mindent meg fogunk tenni, hogy a továbbiakban is megvédjük az országot a bevándorlóktól és a migránsok betelepítésétől."