Hazatért hétfő este a kórházból Katalin cambridge-i hercegnő és délelőtt világra jött kisfia.

A hercegnő - a brit trón majdani várományosának, Vilmos hercegnek, II. Erzsébet királynő unokájának hitvese - alig fél napot töltött a londoni St. Mary's kórház szülészeti magánklinikáján, ahová reggel hat óra előtt néhány perccel érkezett.

Katalin cambridge-i hercegné tartja a karjában újszülött fiát a londoni St. Mary's Kórház Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikájánál 2018. április 23-ánForrás: MTI/AP/PA POOL/John Stillwell

A hercegi házaspár harmadik gyermeke, aki az ötödik a brit trónutódlási sorban, brit idő szerint 11:01 órakor született, 8 font és 7 uncia - hozzávetőleg 3827 gramm - súllyal.

Katalint és az újszülöttet délután rövid időre meglátogatta a házaspár első- és másodszülött gyereke, György herceg és Charlotte hercegnő, akiket Vilmos vitt közeli rezidenciájukról, a Kensington-palotából a kórházba.

 

Vilmos cambridge-i herceg, Katalin cambridge-i hercegné és újszülött fiukForrás: MTI/AP/Tim Ireland

Vilmos ezután hazavitte Györgyöt és Charlotte-ot, majd visszatért Katalinért és az újszülött kisfiúért, és nem sokkal később, a herceg által vezetett autóval távoztak a kórházból, rendőri biztosítás mellett.