Verekedés lett a sorban állásból a francia luxusáruházban - videó!

2018.04.29. 17:12

A Printemps nevű híres párizsi áruházban a Balenciaga bolt előtti sorban állás során tört ki egy kis perpatvar a kuncsaftok között.

A dulakodók a francia luxusmárka, a Balenciaga cipőboltja előtt álltak a sorban, ahol egy új, az úgy nevezett Triple S nevű modell bemutatásakor tört ki a botrány, amikor egy várakozó befolyásos kínai hölgy elé többen beugrottak a sorban. A nő fia az anyja védelmére kelt, ekkor kezdődött el a dulakodás.

Triple S modell miatt tört ki a háború a vendégek közöttForrás: Daily Mail

Rövidesen megjelentek a biztonsági őrök, amelynek az lett a vége, hogy a kínai vendégeket kiutasították - de inkább kirángatták - a boltból. Erről egy videofelvétel is készült, amelyen a biztonsági őrök egy kínai kuncsaftot rángatnak. A felvétel bejárta a világhálót. Egyes francia médiumok felvetették, hogy gazdag kínai turisták elleni rasszista indulatai lehettek az eladóknak, biztonsági őröknek.

Az ügyből óriási botrány lett, a kínai sajtó tele volt az esettel, nagy volt a felháborodás.A Weibo nevű kínai marketingoldalon pedig külön témát hoztak létre amelyben bojkottot hirdettek a Balenciaga ellen a kínai emberek hátrányos megkülönböztetése miatt.
Az ügy végére úgy tűnik pontot tett, hogy mind az áruház, mind a Balenciaga bocsánatot kért az eset miatt.