Az európaiak szerint nem működik a migránsok integrációja

2018.04.29. 14:32

Az Európai Bizottság felmérése szerint a bevándorlók beilleszkedése többségében sikertelen volt az EU kulcsfontosságú tagállamaiban – írja a Westmonster. Egész pontosan: a németek 63, a svédek 73, a franciák 64 és az olaszok 63 százaléka gondolja ezt. Itt az újabb példa, hogy az európai elit döbbenetes módon elszakadt a kontinens polgárainak gondoltvilágától. A lap szerint a felmérés kalapácsütést jelent a nyílt társadalom ideológiájára.

A felmérés szerint Németországban az emberek mindössze 31%-a gondolja azt, hogy az integráció sikeres, míg 63 százalékuk sikertelennek tartja. Svédországban még rosszabbak ezek a mutatók – a svédek csupán 24%-a látja úgy, hogy működik a folyamat, 73% ellenkező véleményen van.

A totálisan bevándorláspárti Emmanuel Macron Franciaországában pedig az emberek 64 százaléka szerint sikertelen a bevándorlók beilleszkedése. Olaszországban is hasonló a helyzet, az emberek itt sem gondolják azt, hogy sikeres lenne az integráció, egész pontosan az olaszok 63%-a.

 

Forrás: Westmonster

Nagy-Britannia valamivel pozitívabban viszonyul a kérdéshez, de még itt is az emberek 36%-a szerint nem működik a migránsok beilleszkedése, ami jelentős szám.

A Westmonster szerint a felmérés kalapácsütést jelen a nyílt társadalom ideológiájára, az európai emberek érzékelik a valóságot.

Csoda, hogy egyre többen támogatják az euroszkeptikus, migrációellenes pártokat szerte a kontinensen? – teszi fel a lap a kérdést a cikk végén.