Nagy-Britanniában az orvosok, a nővérek és a tanárok azért nem merik jelenteni a hatóságoknál azt, hogy az általuk megvizsgált vagy tanított muszlim hátterű nők nemi szerveit megcsonkították, mert akkor a politika korrektség hívei rasszistának minősítik őket.

A szigetországban a becslések szerint évente 9 ezer nő esik át a rendkívül durva és illegális beavatkozáson. Ennek ellenére gyakorlatilag senki ellen nem emelnek vádat, mert a brit orvosok, nővérek és tanárok félnek jelenteni a rendőrségen ezeket az eseteket, mivel a baloldaliak és a liberálisok rasszistának bélyegzik őket.Ráadásul Hazel Barrett professzor szerint, ha a muszlim nők jelzik azt, hogy megcsonkították a nemi szervüket, akkor azt kockáztatják, hogy kiközösíti őket a családjuk - írja a Westmonster.com.

A barbár szokás Közép-Afrikából származik, és az a célja, hogy a nők ne élvezzék a szexuális együttlétet. A körülmetélésnek is nevezett csonkítást általában a család egy idősebb női tagja végzi el penge vagy más vágóeszköz segítségével, rendszerint fiatalkorban, még a házasság előtt.

Az európai országokban ez nem törvényes, de a politikai korrektség miatt a témát gyakorlatilag senki sem meri felvetni.