Mun Dzse In szerint Donald Trump Észak-Korea nukleáris leszerelése és a két Korea közötti békében játszott szerepe miatt érdemelné meg a díjat – írja a Fox News.

Donald J. TrumpForrás: AFP/Brendan Smialowski

Kim Dedzsung volt dél-koreai elnök felesége gratulált Mun Dzse Innek a Korea-közi csúcstalálkozó miatt, hozzátéve, hogy szerinte Nobel-békedíjat érdemelne az Észak-Koreával kapcsolatos sikereiért. A jelenlegi elnök szerint viszont aki igazán megérdemelné a díjat, az Donald Trump.

Mun Dzse In telefonon beszél Donald Trumppal április 28-án, akivel az előző napi Korea-közi csúcstalálkozó eredményeit vitatták megForrás: MTI/EPA/Dél-koreai elnöki hivatal/Dél-Koreai Elnöki Hivatal

Donald Trump továbbra is aktív szerepet játszik az észak-koreai konfliktus megoldásában: legutóbb Twitteren vetette fel, hogy ugyanazon a helyen találkozna Kim Dzsongunnal, ahol Mun Dzse In is tette. A megbeszélésük időpontját viszont még nem hozták nyilvánosságra.

Az április 27-i Korea-közi csúcstalálkozó zárónyilatkozata célként tűzi ki a Koreai-félsziget teljes atommentesítését, és a békeszerződés megkötését a két Korea-között.