A két ír férfit bántalmazták is, és az is hamar kiderült, hogy a rendőrök rég keresett arcokat fedeztek fel a festék alatt.

A két férfire már régóta vadászott a rendőrség Észak-Írországban. Valószínűleg önkényes igazságtevők tették ezt a két körözött férfival - írja az Independent.

A 48 éves James White-ot és a 26 éves Alexis Gustot fémrudakkal verték, és meg is rugdosták. Fotók és videók kerültek fel a közösségi oldalakra és egy videó is, amelyet egy Twitter felhasználó tett közzé, azzal a címmel, hogy " Üdvözlet a banditák országában".

Így nézett a két férfi, mikor a rendőrök rájuk találtakForrás: Twitter

A rendőrség nyomozni kezdett a támadás elkövetői ellen. Az egyik vezető nyomozó elmondta, hogy nincs arra mentség, hogyha valaki a saját kezébe veszi az igazságszolgáltatást.

A helyi rendőrség szóvivője elmondta, hogy a két férfi rájuk vonatkozó hatósági engedélyeket és parancsokat szegett meg. White-ot a Daily Mail értesülései szerint ötrendbeli szexuális támadásért csukták le még 1998-ban, amit egy tinédzser fiú ellen követt el. Őt 2003-ban engedték szabadlábra. Lydiardot azaz másik nevén Gustot ellen pedig állítólag kilenc rendbeli szexuális bántalmazás miatt ítélték el, ő idén szabadult.

A keresésük két hete indult meg. Mikor meglátták a két körözött férfit a helyiek pánikban törtek ki. Guestot akkor letartóztatták, de óvadék ellenében szabadon engedték. A detektívek egy információ alapján lefoglaltak egy kék Pegueot típusú autót az egyik helyi parkolóban, amiből már feltételezték, hogy a kis faluba vannak, de nem sejtették, hogy közben komoly érzelmeket vált ki jelenlétük a településen, aminek egy támadás lesz a vége.

A helyi hatóság azt feltételezi férfiak egy csoportja kapta rajta a két körözött férfit. A rendőrség egy bejelentés alapján talált rájuk, az egyiküket letartóztatták, míg a másikukat pedig kórházba kellett szállítani, hogy ellássák sérüléseit.