Elmenekülnek a zsidó emberek Párizsból, mert a migránsok megtámadják őket

Vágólapra másolva!
Az elmúlt tíz évben 45 ezer francia zsidó ember menekült el Izraelbe, mert nem viselték el az antiszemitizmust. A 2015-ös migránsválság óta különösen romlott a helyzet, a muszlimok feltűnően erőszakosabbakká váltak. Mindennapos, hogy megtámadják a zsidó embereket, fizikailag is bántják őket. 2015 óta közel 20 ezer zsidó vándorolt ki Franciaországból. A Le Point francia hetilap legújabb számában egy 45 éves vízvezeték-szerelő meséli el, milyen elviselhetetlen az élet a zsidók számára Franciaországban – a muszlimok miatt. 
Vágólapra másolva!

Jacki Tordjman Párizs egyik elővárosában él, Drancyban. Három gyereke van - és éppen miattuk képtelen Franciaországban maradni. Azt mondja, tíz évvel ezelőtt még elviselhető volt az élet, a muszlimok nem bántották őket pusztán azért, mert zsidók. De most megváltozott a helyzet.

Különösen a 14 éves muszlim gyerekek veszélyesek. A durva megjegyzések, az inzultusok mindennaposak. A legelviselhetetlenebb az élet péntek esténként, amikor a zsinagógából jönnek ki. De félti gyerekeit az iskola környékén is, muszlim fiatalok autókkal köröznek körülöttük. Azt mondja,

nincs hova költözni, mert egész Franciaországban ilyen a helyzet.

Legfeljebb egy-két kivételesen gazdag környéken van nyugalom.

Így a 45 éves vízvezetékszerelő kivándorol Izraelbe a családjával és újra kell kezdenie az életét.

Günther Jikeli, az Indiana Egyetem berlini antiszemitizmus-kutató professzora szerint fenyegető jelenség a muszlim antiszemitizmus erősödése. Szerinte a 2015-ös migránsválság óta csak romlott a helyzet.