Egy huszonhat emeletes épület kigyulladt, majd pedig összeomlott, a brazíliai Sao Paulóban. A házban élők közül többen a tetőre menekültek a segítségért.

A tűzoltók még órákig keresték a túlélőket az égő törmelék között. A balesetben hárman eltűntek, és az eddigi információk szerint legalább egy ember meghalt - írja a The Sun.

A házban 50 hajléktalan család élt illegálisan. Ők rekedtek az égő épületben. Egy szomszédos épület lakója vette fel az omlás megdöbbentő pillanatát.

Az egyik helyi lap szerint a tűz május elsején hajnalban gyulladt ki a ház ötödik emeletén, és gyors ütemben átterjedt a szomszédos épületre is, de azt a hatóságok szerint nem veszélyeztette az összeomlás.

Körülbelül 167 tűzoltó küzdött a lángokkal. Egy brazil lap szerint az épületet korábban a helyi szövetségi rendőrség használta.

A szemtanúk azt mondták, hogy több ember a tetőn rekedve kiabált segítségért. Óriási káosz alakult ki a közeli utcán, amit megtelítettek a kétségbeesetten rohangáló emberek. Az omlás elől összevissza ugráltak az utcán lévők.

A tűz okát még vizsgálják.