Két személyvonat frontálisan ütközött csütörtökön Dél-Csehországban. A két szerelvényen körülbelül 50-en utaztak, köztük sok kisgyerek - számolt be a Cseh Távirati Iroda (CTK).

A baleset csütörtök délelőtt Dél-Csehországban, a Ceske Budejovice - Cerny Kriz közötti vasútvonalon történt, közel Cesky Krumlovhoz, ahol csak egy vágányon van vasúti közlekedés. Petra Kafková, a Dél-csehországi Katasztrófavédelem szóvivője a helyi sajtónak arról számolt be, hogy a két motorvonaton összesen körülbelül 50-en utaztak, köztük egy óvodás csoport. A balesetben összesen 14-en sérültek meg, köztük három kisgyerek.

 A helyszínre több mentőautót és két mentőhelikoptert is riasztottak. A négy súlyos sérültet ez utóbbiakkal szállították a környékbeli kórházakba. 

A délelőtti órákban a GW Train vasúttársaság két személyvonata karambolozott frontálisan. Nagy valószínűséggel az egyik mozdonyvezető figyelmen kívül hagyta a piros jelzést, ez okozta a tragédiát. Az első becslések szerint az anyagi kár meghaladja a hat millió cseh koronát (74 millió forint)

- nyilatkozta a CTK-nak Marek Illias, a cseh vasúttársaság szóvivője. Az érintett vonalon csütörtök délután 15 óra után állt helyre a vasúti forgalom.