Közel ötmillió forintra van szüksége az afrikai szigeten kivégzett G. Noémi családjának ahhoz, hogy hazahozathassák a nő holttestét a szülővárosába, Kolozsvárra – írja a Bors

A fiatal nő családjának a gyász mellett azzal is meg kell küzdenie, hogy méltó körülmények között, szülővárosában búcsúzhassanak el lányuktól. A nő végakarata szerint el kell hamvasztani, a hamvait pedig a tengerben kell szétszórni.

Forrás: Facebook

A család viszont szeretne lehetőséget adni a kolozsváriaknak, hogy ők is elbúcsúzhassanak Noémitől.

Eredetileg 40 ezer fontról volt szó, amihez képest lényegesen kevesebbe, 15 ezer fontba kerülne a hazahozatal. De ez így is iszonyú pénz, átszámítva több mint 5 millió forintról van szó- mondta a Borsnak a nő barátnője. Noémi rokonai és a barátai az interneten kezdtek el pénzt gyűjteni. Vannak, akik már adakoztak, de még nincs meg a teljes összeg.

Alig félmillió forint gyűlt össze.

Noémi és a párja, az orvos Titus Bradley fényűzően éltek. A férfinak amiatt kellett elmenekülnie Angliából, mert 140 millió forintnyi összeg elsikkasztása miatt körözték. Így kerültek az afrikai Zöld-foki szigetekre.

Bárcsak valakinek lenne hozzáférése a számlájához! Azon bizonyosan nemcsak az elsikkasztott milliók, hanem Noémi pénze is rajta volt. Azt nem tudnám megmondani, pontosan mennyi, de Noémi nem volt kitartott. Önálló, a munkájában sikeres és független nő volt Titus mellett. A pénzéből haza lehetne hozatni. De ez szinte lehetetlen, mert a számlát zárolták, mindent lefoglaltak- mondta a lapnak a meggyilkolt nő egyik barátja.

Ismerősei szerint kizárt, hogy a nő benne lett volna a sikkasztásban. Az egyik legtisztább szívű ember volt, akit csak ismertem. Talán nem is tudta, honnan van annyi pénz ezekre a luxusutakra. Ő szerelmes volt, nem kételkedett a férfiban. Titus pedig a tenyerén hordozta- mondta Noémi egyik ismerőse.

Forrás: Facebook

Az angol Metro újság megtalálta azt a vendéglátóst, aki utoljára látta a párt életben. Helder Ventub azt mondta, veszekedtek.Barátságosnak tűntek, de aztán az étteremben elkezdtek veszekedni, majd felmentek az emeletre, onnan is ordítozást hallottunk. Aztán nem sokkal később két lövést is. Hívtuk a rendőrséget, felrohantunk az emeletre, és akkor megtaláltuk a két holttestet a fürdőszobában- emlékezett vissza a férfi.

A 42 éves brit orvos, Titus Bradley áprilisban lőtte fejbe a 28 éves G. Noémit, majd magával is végzett.