Lezuhant a Szíriában harcoló orosz haderő egy vadászbombázó repülőgépe csütörtökön a Földközi-tenger felett, a gép mindkét pilótája életét vesztette - közölte az orosz védelmi minisztérium.

A Szu-30SM típusú vadászbombázó a hmejmími orosz légitámaszpontról végrehajtott felszállást követően a Földközi-tengerbe zuhant. A pilóták az utolsó pillanatig igyekeztek megmenteni a gépet.

Az előzetes értesülések szerint a balesetet az okozhatta, hogy madár került a kéthajtóműves, negyedik generációs nehéz vadászbombázó sugárhajtóművébe. 

Szu-30SM típusú orosz vadászbombázót nem érte ellenséges tűz- olvasható a moszkvai védelmi minisztérium közleményében (illusztráció).Forrás: wikipedia

A szíriai polgárháborúba Bassár el-Aszad államfő oldalán 2015 szeptembere óta beavatkozó orosz haderő hivatalosan 86 katonáját vesztette el az elmúlt több mint két és fél évben.

Jelenleg mintegy háromezer orosz katona tartózkodik a közel-keleti országban, többségük a tartúszi és a hmejmími orosz bázison, az ország északnyugati részén.