Kannibálnak tartja magát a Fertő tavi darabolós gyilkos

2018.05.04. 08:11

Több héten át tartó sötétben tapogatózás után letartóztatták a Fertő tóban felfedezett női holttest gyilkosát - írja a Blikk. Meglepő vallomást tett az osztrák férfi.

Az osztrák rendőrség az után indított nyomozást, hogy egy horgász fej nélküli női törzset halászott ki a sekély tóból.

A rendőrök a nő belső szerveit megtalálták a férfi víkendházábanForrás: AFP

Később megtalálták a szétázott test további részeit is, és a nő feje is előkerült, kiderült, egy szlovák prostituált volt az asszony - írja a Blikk.

Az ezeken talált DNS-maradványok vezettek el végül  a 63 éves Alfred U. bécsi vasúti alkalmazotthoz, akinek a tó partján levő víkendházában bukkantak rá az áldozat további maradványaira.

Kannibál vagyok, meg akartam enni a nő húsát. A többit még egy későbbi időpontban akartam megkóstolni – mondta állítólag a fagyasztóban megtalált emberi belsőségek láttán a letartóztatását szenvtelenül fogadó férfi a rendőröknek.

Alfred U. Bécs egyik vasúti pályaudvarán találkozott a későbbi áldozattal, a szlovák prostituálttal, akivel aztán bécsi lakásához ment – mondta Harald Brenner rendőrfőnök.

Nem akartam szándékosan a halálát, csak kértem, legyen kedves hozzám, csókolgasson, simogasson. Ám ő ezt elutasította, sikoltozni kezdett, én viszont nem tudtam elviselni a kiáltásokat, és megfojtottam – idézett a vallomásból a rendőrfőnök, aki elmondta azt is: a gyilkos régi Mercedesével többször is megjárta a Bécs–Fertő tó útvonalat, darabonként szállítva el a testet.

A kannibál-gyilkos nem először került összeütközésbe a törvénnyel. Nemrég töltötte le 34 éves börtönbüntetését, nemi erőszak miatt - írja a Blikk.A 80-as években szerelemféltésből, vasalóval kényszerítette jobb belátásra akkori partnerét, rendszeresen megerőszakolta, még a mellbimbóját is leharapta.

Nem vagyok rossz ember. Csak azt akartam, hogy a nők szeressenek engem. De nem bántak velem jól – mondta a rendőrségen Alfred U., hozzátéve: „... az igazat megvallva, boldogabb voltam a börtönben, mint a rácsokon kívül."

Magyarnak hitték a holttestet

A nyomozás során a rendőrség többször is téves feltételezésekre jutott. Felmerült, hogy esetleg a korábban eltűnt Novoszánszki Fanni (†24) holtteste került elő, de aztán kiderült, hogy nem az egykori valóságshow-szereplő testrészeit találták meg a tóban. A Fertő tavi maradványok megtalálásakor azt is feltételezték, hogy a darnózseli hentes eltűnt felesége lehetett a megtalált nő.