Magyarok és horvátok ellen elkövetett háborús bűnök miatt körözött szerb férfit fogott el a román határrendészet a galaci (Galati) dunai kikötőben.

Az esetről mind a román rendőrség mind a román határrendészet beszámolt.

A rendőrség szerint az 50 éves férfi ellen az eszéki törvényszék ítélete alapján szombaton bocsátottak ki európai elfogatóparancsot a horvát hatóságok.A férfi - akit a határrendészet közleménye Stevan B.-ként említ - az elfogatási parancs kibocsátásának napján egy szerb zászló alatti dunai hajó legénységének tagjaként jelentkezett Galacnál a Romániába való belépésre.

A nemzetközi elfogatóparancs alapján a keresett férfi 1991 és 1995 között egy szervezett paramilitáris csoport tagjaként horvát és magyar személyek elleni terrorakciókban vett részt.A határrendészet közleménye szerint Stevan B. letartóztatását és kiadását azért kérték a horvát hatóságok, mert a férfi ellen egy 1991 szeptembere és decembere között elkövetett tömeggyilkosság ügyében vizsgálódnak.A galaci táblabíróság szombaton elrendelte a szerb férfi őrizetbe vételét, és még aznap 15 napra érvényes ideiglenes letartóztatási parancsot bocsátott ki ellene.