Illegális vízumkereskedelemmel foglalkozott a pakisztáni származású brit belügyminiszter családja

2018.05.06. 16:22

Alig egy hete nevezték ki Sajid Javidot a szigetország belügyminiszterének, de máris magyarázatot várnak tőle a britek, mivel kiderült, hogy két családtagja illegális vízumokat állított ki, amelyek által pakisztániakat vertek át jó sok pénzért, mivel a papírok soha nem érkeztek meg a délkelet-ázsiai államba.

Ahogy az Origo azt már megírta, a brit történelemben először egy pakisztáni származású politikust neveztek ki belügyminiszternek Sajid Javid személyében.

Sajid Javid, új brit belügyminiszterForrás: AFP/Ben Stansall

A 48 éves Javid eddig az önkormányzatokért és helyi közösségekért felelős miniszter volt Theresa May konzervatív párti adminisztrációjában, de korábban, még az előző tory kormányfő, David Cameron idején a kulturális, média- és sportügyi minisztériumot, illetve az üzleti ügyek minisztériumát is vezette.

A belügyi tárca vezetője pakisztáni bevándorlók gyermekeként született Nagy-Britanniában,  apja buszsofőrként dolgozott, csakúgy mint London munkáspárti polgármesterének, a szintén pakisztáni migráns családban született Sadiq Khannak az apja.

Most derült ki, hogy a bevándorlás kérdésével is foglalkozó új belügyminiszter két családtagja a 90-es évektől napjainkig illegális vízumkereskedelemmel foglalkozott, diákvízumokat és házassági alapon szerveződő letelepedési engedélyek kiállítása érdekében vettek el hatalmas összegeket pakisztániaktól, akik Nagy-Britanniába akartak emigrálni - írja a Daily Mail.

Az egyik gyanúsított Sajid Javid nagybátyja, Khalid Abdul Hamid.

A papírok azonban soha nem jutottak el Pakisztánba.

A belügyminiszter családja rengeteg pénzért átverte a leendő migránsokat, akik történetesen a honfitársaik voltak.