A gyanú szerint meg akart ölni négy újszülöttet egy brazil intenzív osztályon dolgozó nővér. A biztonsági kamera rögzítette a nővér tettét.

Brazíliában egy nővér négy kisbabát is meg akart ölni. A nővér a gyanú szerint a babák katétereit tette tönkre - írja az Independent.

A biztonsági felvételen jól látható, ahogy a nő kesztyű nélkül állítgatja az inkubátorokat, ami a rendőrség szerint, nem is az ő feladatköre. Az is jól látható, ahogy a készülék tetejéről kihúz valamit.

Az egyik helyi lap szerint pillanatokkal ezután egy másik nővér észrevette, hogy valami nincs rendben az egyik újszülöttel, és akkor látta meg, hogy a katétert elvágták. Egy másik helyi sajtóorgánum szerint a kórházban akkor tették meg a feljelentést, mikor észrevették, hogy összesen négy katétert tett valaki tönkre, január 14 és 31-e között.

A rendőrség Twitteren tett nyilatkozatában közölte, hogy a csecsemők a hipoglikémia, azaz a kritikusan alacsony vércukorszint kockázatának voltak kitéve, és súlyos fertőzést is kaphattak volna.

A négy áldozatot azonosították, és a nyomozás most is folyamatban van. A 41 éves nővért Simone Anjos dos Santost otthonában tartóztatták le. A nő minden vádat tagad.

A helyi sajtó közlése szerint a nővér azt mondta, hogy egy másik kollégája vágta el a gyerekek katétereit.

Többen a védelmükbe vették a nővért a közösségi oldalakon, kiemelve a jó tulajdonságait és a hozzáértését a szakmájához.