Szennyvízcsatornába zuhant egy kínai kisfiú, amely az esőzés miatt áradt meg. A fiú élete másodperceken múlott, több ember kitartó és hősies munkájának köszönhető, hogy túlélte az esetet.

Jiangshan városában egy 11 éves kisfiú belelépett egy csatornába, majd a hullámzó víz tovább is sodorta. Egy család sietett segítségére - írja a The Sun.

A háromtagú család meglátta, ahogy a fiú eltűnik a gödörben, azonnal megálltak segíteni, de a fiút a víz nagy sebességgel továbbvitte, így nehezen tudták megállítani.

A megdöbbentő esetet a térfigyelő kamerák rögzítették.

Megfordultam a kocsival, mikor megláttam egy fiút a csatornában, a víz pedig a mellkasáig ért. Kétségbeesetten próbált megkapaszkodni egy kiálló cementdarabba - mondta a család egyik tagja, Xu Weihua.

Xu szülei is az autóban voltak, aki szintén kiszálltak az autóból, és az árok mentén próbálták elkapni a sikoltozó fiút, mielőtt elviszi őt a víz, azonban mielőtt el tudták volna kapni, a fiú egy fedett rész alá került. A pár azonban nem adta fel. 

Többen is csatlakoztak a mentőcsapathoz, és így végül sikerült kirántani az árokból a riadt fiút. A gyerek csak könnyebb sérüléseket szenvedett, a vállán találtak csak zúzódásokat.

A megmentőket igazi hősként ünnepelték a kínai faluban.