Megerőszakoltak és megégettek egy kiskorú lányt Indiában

Halálbüntetést kapnak a 2012-es indiai csoportos nemi erőszak elkövetői
Vágólapra másolva!
Megerőszakoltak és megégettek egy kiskorú lányt Indiában, aki életveszélyes állapotban van. Két napon belül ez már a második hasonló eset az országban.
Vágólapra másolva!

A bűncselekmény pénteken történt az ország keleti részén lévő Dzsárkhand szövetségi államban. A kiskorú lányt – akinek a korát nem közölték – megerőszakolták, majd leöntötték benzinnel, és felgyújtották.

Testének 70 százaléka megégett.

Az indiai rendőrség szombaton őrizetbe vett 14 embert azzal a gyanúval, hogy közük lehet egy tizenéves lány elrablásához, akit támadói megerőszakoltak, majd halálra égettek. A lányt egy esküvői ünnepségről hurcolták magukkal támadói egy kis faluból csütörtökön.

Miután megerőszakolták, szabadon engedték.

Nem ez az első eset Indiában, azóta szigorúbban büntetik a nemi erőszakot, 12 év alatti lány megerőszakolásáért halálbüntetés jár - Illusztráció Forrás: AFP/Sajjad Hussain

Ezt követően a lány pedig panaszt tett, és másnap a falusi tanács vezetői 50 ezer rúpiás büntetést szabtak ki az elkövetőkre. A gyanúsítottak viszont erre bántalmazták a lány rokonait,

illetve őt magát halálra égették, miután egyedül találták őt otthon.

Hatalmas felzúdulást keltett 2012-ben, amikor egy egyetemista lányt többen brutálisan megtámadtak és megerőszakoltak egy buszon Újdelhiben. Az eset felkavarta az indiai társadalmat, amely hosszú ideig szótlanul tűrte a nők elleni erőszakot. Azóta számos szigorító jogszabályt fogadtak el, például 20 év börtönre emelték a nemi erőszak elkövetőire kiszabható büntetést, ennek ellenére pár hetente mindig hallani újabb brutális szexuális támadásról Indiában.

A kormány áprilisban határozott arról, hogy halálbüntetést kell kiszabni azokra, akikről bizonyítást nyer, hogy nemi erőszakot követtek el 12 évesnél fiatalabb kisgyereken.