A Merkel-féle Kereszténydemokrata Unió (CDU) és bajor testvérpártja, a Keresztényszociális Unió (CSU) tervezete szerint a német nyelv mellett olyan német értékekre is meg kell tanítani a migráns hátterű gyerekeket, amik felette állnak a vallási és kulturális jellegű különbségeken.

A németországi konzervatívok ezt a folyamatot az oktatási rendszeren keresztül tervezik véghez vinni, a tanórák keretén belül – írja a Deutsche Welle a Rheinische Post információi alapján.

Külföldi hátterű gyerekek egy aacheni iskolábanForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Henning Kaiser

A CDU és CSU már el is készítették a tervezetüket, amely a jogállamiság tiszteletére, az állami erőszak-monopólium elsőbbségére, továbbá a nők és a férfiak egyenjogúságára helyezi a hangsúlyt.Szerintük a társadalmi béke szempontjából létfeltétel az integráció.

Ennek érdekében – a nyelvtanulás fontossága mellett –meg kell értetni a migránsok gyerekeivel, hogy a német értékek fontosabbak, mint az ő vallási és kulturális hátterük.A tervezetet ma fogják bemutatni Frankfurtban, a gyűlésen várhatóan jelen lesz Angela Merkel kancellár is.