Észak-Rajna-Vesztfália tartomány hatóságai túlterheltekké váltak a sok terrorgyanús ügy miatt. Összesen 14 ezer ilyen esettel volt dolguk tavaly. A rendőrség szerint lassan már nem tudnak mit kezdeni az újabb ügyekkel.

Németország legnépesebb tartományában, a közel 18 millió lakosú Észak-Rajna-Vesztfáliában 2017-ben 14 ezer olyan ügyön dolgozott a rendőrség, amelyek potenciális iszlamista terroristákkal voltak kapcsolatosak.

Az Iszlám Állam szír származású német katonái.Forrás: Twitter

Ilyen magas még soha nem volt a terrorgyanús személyekhez kötődő ügyek száma – írja a 888.hu a Die Welt információi alapján.

Sokszor a közeli hozzátartózok vagy a szomszédok számolnak be a német hatóságoknak az ismeretségi körükbe tartozó személynek a radikalizálódásáról.

2014-ben – a migrációs válság kezdete előtt – „csupán" 7400 ilyen ügy volt.A rendőrség közleménye alapján a sok bejelentés miatt nem fognak tudni foglalkozni az összes esettel, és a végén kezelhetetlenné válik a dolog.

A 2015-ben kezdődő migránshullám óta legalább 1,5 millió harmadik világbeli bevándorló érkezett Németországba, akik közül többen is terrortámadásokat követtek el.