A líbiai parti őrség tegnap feltartóztatott egy hajót, amely migránsokat akart csempészni az észak-afrikai államból Olaszországba. Az Aquarius nevű vízi járművet két Soros György által pénzelt álcivil szervezet bérelte, az Orvosok Határok Nélkül és az SOS Mediterranée.

Az olasz kormány tudott róla, hogy az Orvosok Határok Nélkül és a SOS Mediterranée migránsokat akar csempészni az olaszországi Szicília szigetére, ezért még időben figyelmeztették a líbiai hatóságokat – írja a The Local című angol nyelvű olasz lap.

Mikor megjelent Soros hajója, akkor az illegális bevándorlók a tengerbe ugrottak, hogy vegyék fel őket a csempészek. A líbiai hatóságok azonban nem engedték ezt meg az Aquarius legénységének, így végül az észak-afrikai állam parti őrsége szállította vissza a több mint 300 migránst.

Ayoub Kacem, a líbiai hadsereg szóvivője közölte, hogy az utóbbi időszakban sok álcivil szervezet próbálkozott migránsok csempészésével.Ezeknek a szervezeteknek van egy közös pontja, valamennyiüket az amerikai bevándorláspárti spekuláns pénzeli.