Bohócok tüntettek az erőszakhullám ellen

bohócok, tüntetés, Acapulco
Vágólapra másolva!
Bohócok fogtak össze, és vonultak utcára, hogy az egyre gyakoribbá vált gyilkosságok miatt tüntessenek a mexikói Acapulcóban.
Vágólapra másolva!

A fehérbe öltözött, kifestett bohócok "Békét!" feliratú táblákkal vonultak végig Acapulco központjában - írja a BBC News.

A bohócok megélhetése is veszélybe került a sok gyilkosság miatt Forrás: YouTube

Elegük van az erőszakból, ugyanis amiatt a munkájukat is elveszíthetik, mivel egyre kevesebben szerveznek nyilvános ünnepségeket, mert attól félnek, hogy egy bűneset áldozataivá válnak.

Áprilisban 100 embert öltek meg az üdülőhelyen.

A hatóságok szerint a városban majdnem ötvennel több gyilkosság történt az elmúlt három hónapban, mint a tavalyi évben összesen.

A legtöbb gyilkosság a térség rivális bandáinak harcai miatt történik.

A mentősöket is nagyon megviseli a rengeteg holttest látványa Forrás: YouTube

A bohócok elmondták, hogy legutóbb egy zsonglőr megölése sokkolta a várost. A megélhetésük van veszélyben, holott Acapulco korábban a filmsztárok kedvenc helye volt, mostanra azonban a rengeteg gyilkosság miatt egyre több turista elkerüli a várost.

A település mentőszolgálatának dolgozói azt nyilatkozták a BBC-nek, hogy rendkívül megviseli őket a szinte mindennapossá vált helyzet, mivel a holttesteket ők gyűjtik össze.

Januárban az Egyesült Államok kormánya megtiltotta alkalmazottaiknak, hogy az üdülőhelyre, illetve annak térségébe utazzanak.

A tiltást a kiemelten nagy fegyveres bűnözés miatt érvényesítették.