Letartóztatták a bajorországi vonatbaleset felelősét

vonatbaleset, baleset
A railway worker stands on May 8, 2018 at the scene where two trains collided on late May 7, 2018 in Aichach, killing two people and injuring several others. The Deutsche Bahn network operator said that a commuter service hit a freight train between Ingolstadt and Augsburg in Germany's southern Bavaria region. / AFP PHOTO / Christof STACHE
Vágólapra másolva!
Összeütközött egy személyszállító- és egy tehervonat hétfő este a bajorországi Aichach helység közelében, az Ingolstadtot Augsburggal összekötő vonalon. A balesetben ketten meghaltak és 14-en megsérültek – közölték a hatóságok.
Vágólapra másolva!

A balesetet az első jelek szerint emberi mulasztás okozhatta: a rendőrség őrizetbe vette az ütközés idején szolgálatban lévő forgalmi irányítót.

Forrás: AFP/Christof Stache

A személyszállító vonat 37 éves vezetője és egy 73 éves utas meghalt, két sérült állapota súlyos – mondta a német vasúttársaság szóvivője. A tehervonat vezetője nem sérült meg.

A tehervonat állt, amikor a személyszállító vonat nekiütközött,

de a szerelvények nem siklottak ki. A forgalom a pályaszakaszon szünetel, pótlóbuszok helyettesítik a vasúti közlekedést.

Hétfőn ez volt a második halálos vasúti baleset Bajorországban, korábban egy vonat ütközött össze egy személyautóval egy sorompó nélküli kereszteződésben a Starnberg-tó melletti Seeshauptban. Az autó vezetője és utasa meghalt.