Német belügyminiszter: Megkérdőjelezhetetlen Orbán Viktor kormányfői legitimitása

ORBÁN Viktor
Budapest, 2018. május 8. Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, az országgyűlési választásokon győztes pártszövetség miniszterelnök-jelöltje megérkezik az ülésterembe az Országgyűlés alakuló ülésének kezdete előtt 2018. május 8-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor megszerezte a magyar választóktól a felhatalmazást a kormányzás folytatásához, miniszterelnöki legitimitása megkérdőjelezhetetlen - jelentette ki Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke Berlinben.
Vágólapra másolva!

A politikus a 2017-es német bűnügyi statisztikai jelentés bemutatóján kérdésre válaszolva aláhúzta, hogy tisztelettel viszonyul Orbán Viktorhoz, és a kommunista diktatúra ellen folytatott harcáért is nagyra becsüli.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, az országgyűlési választásokon győztes pártszövetség miniszterelnök-jelöltje megérkezik az ülésterembe az Országgyűlés alakuló ülésének kezdete előtt Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Fidesz választási győzelmére utalva hangsúlyozta, hogy senkiből sem lesz "véletlenül" kormányfő, mert a választók bizalmáért mindig meg kell dolgozni, Orbán Viktor pedig nem először nyert parlamenti választást, és ismét kétharmados többséget szerzett.

Kiemelte, hogy egyetért Helmut Kohl néhai német kancellárral, aki mindig is fontosnak tartotta, hogy Németország fordítson kiemelt figyelmet a kisebb európai uniós tagállamokra. Hozzátette: a németeknek fel kellene hagyniuk azzal, hogy "mindig, minden esetben az egész világ felett gyámkodnak, és mindent jobban tudnak mindenkinél".