A Franciaország ellen összeesküvő milliárdos

Vágólapra másolva!
Súlyos felhördülést okozott Franciaországban a jobboldali Valeurs actuelles nevű hetilap tegnap, május 9-én megjelent számának címlapja, ugyanis azon Sorosnak egy nagyon előnytelen fotója látható ezzel a felirattal: „A Franciaország ellen összeesküvő milliárdos".
Vágólapra másolva!

A hetilap azzal a céllal tette ki Soros fotóját a címlapra, hogy olvasói véleményét megkérdezze

Soros birodalmáról, aki arra használja a vagyonát, hogy befolyást gyakoroljon társadalmakra.

Számos ismert francia közéleti személyiség háborodott fel mindezen. Erről a globális orosz tévéhálózat, a Russia Today francia nyelvű szolgálata számol be.
Raphael Glucksmann újságíró és filmrendező például egy Twitter-üzenetben azt közölte a nyilvánossággal, hogy őt az egész A Cion bölcseinek jegyzőkönyvére emlékezteti, amely könyvet a XX. század elején írtak azzal a címmel, hogy bemutassák a világ meghódítását célzó zsidó összeesküvést, és e könyv szolgált később azután számos antiszemita elmélet melegágyának.

A Mediapart kiadvány igazgatója, Edwy Plenel szintén kikelt a Valeurs actuelles ellen és ezt írta: „Amikor az iszlámgyűlölő hetilap, a Valeurs actuelles fősodratú konteózása flörtöl a kozmopolita zsidó milliárdos régi antiszemitizmusával, aki Franciaország ellen masírozik."
Claude Askolovitch vezércikkíró, publicista ezt twittelte: „Egy zsidó milliárdos összeesküvést sző Franciaország ellen, hogy azt eliszlámosítsa".
A Valeurs Actuelles konzervatív újság, a tavalyi kampányban kifejezetten a radikális jobboldal elnökjelöltje, Marine Le Pen ellen jelentettek meg cikkeket.