Heinrich Schneider, az osztrák egészségügyi munkavállalók képviselője tegnap arról beszélt, hogy a migrációs válság kezdete óta nőtt meg az erőszak abban az intézményben, ahol ő dolgozik - írja a 888.

Schneider a bécsi Wilhelminen kórházban praktizál, és a Kronen Zeitung című lapnak arról beszélt, hogy a bécsi kórházakban a 2015-ös migrációs hullám óta nőtt meg az erőszakos bűncselekmények száma – írja a 888.hu.

A szakember szerint gyakoriak az olyan alkalmak, hogy egyes bevándorló hátterű páciensekhez nagyobb csoportok érkeznek látogatóba, akik közül sokan alig beszélnek németül. Az ilyen esetekből könnyen vita, vagy akár verekedés lehet.

Van, hogy azon vesznek össze, hogy előrébb helyeznek valakit egy várólistán. Schneider arról számolt be, hogy lökdösődések, verekedések, sőt, késelések is előfordulnak a kórházakban.Véleménye alapján az erőszaknak nem szabadna munkahelyi kockázatnak lennie.

Heinrich Schneider javaslatokat is megfogalmazott arról, hogyan lehetne javítani a kialakult helyzeten.

Szerinte több őrre, háromnyelvű (német, angol és arab) feliratokra és egy egységes rendszerre lenne szükség az ilyen ügyek megoldásához.

A szakember kiemelte: gyakoriak az olyan szituációk, amikor iszlám vallású migránsok egyszerűen nem fogadják el, hogy nők kezeljék őket, legyen szó női orvosról vagy ápolónőről. Ez elfogadhatatlan - mondta.