A 35 éves áldozat nem dolgozott és rendszeresen ivott is, ezen vesztek össze. Az anya a fia szemére hányta élősködő életmódját, mire a férfi megütötte a nőt, aki a konyhakésért nyúlt és leszúrta a fiát.

A gyilkosság szerdán, hajnal fél hat körül történt, de a nő csak fél nappal később hívta a rendőröket, a mentőknek nem telefonált. Az asszonyt este vették őrizetbe, és férjével együtt azonnal kihallgatták.

A nő kétszer szúrta a konyhakést a fiába, akinek a tüdeje és a mája sérült meg, halálát belső vérzés okozta. Valószínűleg meg tudták volna menteni az életét, ha az anyja nem hagyja elvérezni"-  mondta el a Maszol.ro hírportálnak a dévai törvényszéki orvostani intézet vezetője, dr. Dan Mărculescu.

Az asszony asszisztensnőként dolgozott egy városi kórházban, 35 éves, munkanélküli fia pedig vele és  az édesapjával élt együtt. Mivel állandóan a részegségig itta magát férfi és dolgozni sem akart, rendszeresen kiabáltak vele a szülei emiatt. Szerda hajnalban is egy ilyen veszekedés vezetett a tragédiához. Az ügyészek az asszony előzetes letartóztatását kérték, de a bírói ítélet szerint szabadlábon védekezhet.