A tokiói fővárosi rendőrség letartóztatott egy kurd migránst. A gyanú alapján egy társával közösen nagyjából 50 betöréssel társuló rablást követett el.

A török állampolgárságú, kurd nemzetiségű 20 éves férfi menedékkérőként érkezett Japánba. A menekültstátuszt még nem kapta meg - írja a Tokyo Reporter című helyi lap. 

A kurd migránsForrás: Twitter

A gyanú alapján április 20-án egy társával közösen betört a Tokió közeli Noda városában egy 63 éves ember magánlakásába. Ott ellopott egy karórát és egy gyűrűt, amelyeknek az értéke 210 ezer jen körül lehet, ami majdnem félmillió forintnak felel meg.A bűncselekményt egy biztonsági kamera is rögzítette, de a migráns ennek ellenére tagadja a tettét.

Közben kiderült, hogy az illegális bevándorló Chiba és Saitama prefektúrák területén februártól napjainkig nagyjából 50 betöréssel társuló rablásban érintett.Körülbelül 10 millió jen (23 millió forint) kárt okozott.

Nemrég a tokiói Igazságügyi Minisztérium bejelentette, hogy több mint 19 600 külföldi állampolgár nyújtott be menedékkérelmet Japánban, ami 80 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.