Több mint hétszázezer euróért kelt el Ferenc pápa szuperkocsija

2018.05.13. 15:16

Ferenc pápa ajándékba kapott Lamborghinije 715 ezer euróért kelt el a Sotheby's monacói árverésen, a bevételt egyebek között az iraki keresztény lakosságnak az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet által lerombolt otthonai, templomai és középületei újjáépítésére fordítják.

A Hurracán 580-PS sportautó a becsült ár több mint kétszereséért kelt el - jelentette a Kathpress hírügynökség. A gépkocsi kikiáltási ára 150 ezer euró volt.

Ferenc pápa a luxussportkocsi gyártójától kapta múlt év őszén a fehér színű, arany-sárga részletekkel gazdagított Lamborghini Huracánt.

Ez a luxussportkocsi a kereskedelmi forgalomban mintegy 183 ezer euróba kerül.Forrás: MTI/EPA/OSSERVATORE ROMANO

A katolikus egyházfő régóta ellenzi, hogy az emberek megvásárolják a legújabb autó- és telefonmodelleket.

Pápaként ő egy kék Ford Focust használ a Vatikán falain belül, és van egy 1984-ben készült Renault R4 típusú gépkocsija is.  

Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy ki a szuperjárgány új tulajdonosa.Forrás: MTI/EPA/OSSERVATORE ROMANO

A Lamborghini eladásából befolyó összeget három jótékonysági szervezet között osztják szét.

Az összeg egy részéből azon keresztények otthonainak, templomainak és középületeinek újjáépítését fogják támogatni, akiket az Iszlám Állam harcosai űztek el Irakból.

Az újjáépítési munkálatok elsősorban a Moszultól északkeletre fekvő területekre fognak kiterjedni. Az összeg további részét az emberkereskedelem áldozatává vált és prostitúcióra kényszerített nőket segítő, valamint az afrikai országokban orvosi ellátást biztosító szervezetek munkájának támogatására fordítják.