A nagypapa kiirtotta a családját Ausztráliában, az unokákat is

Tömeggyilkosság Ausztráliában
Vágólapra másolva!
Kiderült, hogy családi tragédia áll a pénteki ausztráliai családirtás hátterében. A nagypapa ragadott fegyvert, és kivégezte hat családtagját, köztük négy unokáját is – írja a Fox News.
Vágólapra másolva!

Mint ahogy arról az Origo is beszámolt, négy gyerek és három felnőtt holttestét találták meg egy nyugat-ausztráliai városban, Osmingtonban pénteken. Akkor még csak sejteni lehetett, hogy maga a gyilkos is a halottak között van.

Egy szomszéd jelentette, hogy lövéseket hallott a házból. A rendőrség akkor csupán annyit árult el, hogy két fegyvert is találtak a helyszínen, illetve, hogy

az áldozatok közül két felnőttet az épületben, a többieket pedig az udvaron lőhették le.

Forrás: MTI/EPA/AAP/Richard Wainwright

A nyomozás szerint Miles Peter, a 61 éves nagypapa pénteken

meggyilkolta 58 éves feleségét, Cyndát, 35 éves lányát, Katrinát és annak négy gyerekét, a 13 éves Tayet, a 12 éves Rylant, a 10 éves Ayret és a 8 éves Kaydent a Forever Dreaming Farmon.

Miles holttestét is megtalálták a házban.

Forrás: MTI/EPA/AAP/Richard Wainwright

Mark McGowan, Nyugat-Ausztrália minisztere a Perth Radio 6PR-nek azt nyilatkozta, hogy nem tud olyan bizonyítékról, ami szerint a férfinek bármilyen mentális egészségügyi problémája lett volna, ami miatt ne lehetett volna fegyvere.

Forrás: MTI/EPA/The West Australian pool/Justin Benson-Cooper

Mindeddig keveset lehetett tudni a tragédia részleteiről. Vasárnap Aaron Cocman, a gyerekek apja és Katrina Miles különélő férje azt mondta, hogy a kiváltó ok az lehetett, hogy apósa egyik fia öngyilkos lett, a másik pedig súlyos vesebetegségben szenved – erről az Australian Broadcasting Corporation lapnak beszélt.

Cockman azt mondta, hogy azt gondolta, hogy az apósa nem bírja ki, ha elveszít még egy gyereket, és megöli magát. Később viszont arra gondolt, hogy

ezt mégsem tenne még, mert olyan közel áll a gyerekeihez, az unokáihoz, nem hagyja el őket.

Az apa azt mondta, hogy azt gondolta, hogy apósa majd igyekszik feldolgozni a fájdalmát. Hozzátette, hogy

azt hiszi, Miles átgondolta a gyilkosságot, és nem csak egyszerűen lelőtte, megölte az egész családot.

Azt gondolhatta:

Cockmannek azt mondta a rendőrség, hogy Miles a gyerekeket és Katrint egy átalakított fészerben lőtte el, ameddig aludtak. A férfi a feleségét a nappaliban gyilkolta meg.

Miles, miután mindenkit lelőtt, hívta a rendőrséget, majd magával is végzett

– nyilatkozta a gyászoló apa.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!