Térfigyelő kamera rögzítette a pillanatot, amikor egy férfi egy iskola előtt előrántott egy fegyvert, amit az ott álló gyerekekre és szüleikre fogott. Az egyik szülő azonban elővette a saját fegyverét, és ártalmatlanította a fegyveres rablót.

Az eset szombaton történt Brazíliában, egy Sao Paulo-i iskola előtt. A szülők és a gyerekek anyák napi ünnepségre érkeztek, az utcán állva várták, hogy az iskola kinyisson.

Ekkor lépett oda hozzájuk a 21 éves Elivelton Neves Moreira, és elővett egy pisztolyt.

A férfi a gyerekekre és a szülőkre fogta a fegyvert, ki akarta rabolni őket.

Az egyik édesanya, a 42 éves Katia da Silva Sastre azonban gyorsan reagált, elővette a táskájából a pisztolyát, és lelőtte a támadót. A kétgyerekes édesanya ugyanis egy szolgálaton kívüli rendőr volt.

A férfi a lövéstől hanyatt esett, és a mellkasát fogta. A rendőrnő ekkor félrelökte a férfi fegyverét, majd felvette a földről.

Mindezt a térfigyelő kamera is rögzítette.

A férfit kórházba vitték, ahol azonban később belehalt sérüléseibe - írja a Daily Mail.

A rendőrnő egy 7 és egy 2 éves kislány édesanyja. 20 éve dolgozik a rendőrségnél, a férje szintén rendőr. Azt mondta, a halálos kimenetel ellenére most sem cselekedne másképp.

Csak arra tudtam gondolni, hogy meg kell védenem az édesanyákat, a gyerekeket, magamat és a lányomat. Gyorsan kellett reagálnom, mielőtt valakinek árthatott volna

– mondta.

A hős édesanyát vasárnap kitüntették bátorságáért.