Kilőttek egy rakétát a jemeni húszi lázadók az Aramco szaúdi olajóriás egyik üzemére

Vágólapra másolva!
Kilőttek egy rakétát hétfőn a jemeni húszi felkelők az Aramco szaúdi olajipari óriáscég egy elosztó központjára a Szaúd-Arábia délnyugati részén fekvő, Jemennel határos Dzsizán tartomány területén.
Vágólapra másolva!

A síita lázadók által működtetett al-Maszíra televízió beszámolójából nem derül ki, hogy a rakéta eltalálta-e a célpontot.

A szaúdi hatóságok még nem reagáltak a hírre.

A húszik számos alkalommal lőttek ki rakétákat az elmúlt hónapokban szaúd-Arábiai célpontok ellen.

A Sky News Arabíja pánarab televízió például a múlt szerdán számolt be arról, hogy a szaúdi légvédelem megsemmisített egy, a síita lázadók által Jemenből indított rakétát a főváros, Rijád felett. Egy másik, ugyancsak Jemenből indított rakétát Dzsizán tartomány azonos nevű székhelye felett lőttek le.

Jemenben 2014 augusztusa óta polgárháború dúl az Irán által támogatott húszik és a Szaúd-Arábia által támogatott, nemzetközileg elismert jemeni elnökhöz, a Rijádban tartózkodó Abed Rabbó Manszúr Hádihoz hű erők között. A síita felkelők 2014 szeptemberében elfoglalták Szanaát, és jelentős területeket vontak ellenőrzésük alá az ország nyugati-északnyugati részén. A felkelők ellen 2015 márciusában lépett hadba a kormányerőket légierővel segítő arab koalíció Szaúd-Arábia vezetésével.